Babičinny vychytávky v kuchyňi

7. března 2012 v 23:17 |  Naše zdraví


VYCHYTÁVKY V KUCHYŇI

- okurku posypat muškátovým květem a osolit, přebytečnou vodu slít -> pak nebudeme říhat
- vitamín C - nejíst citróny, ale bylinky
- vitamín E- důležitý pro správnou funkci pohlavních orgánů- vitamín je v zelené zelenině, klíčcích, mléce, másle, salátu. Nedostatek zelené/ vitamínu E může vést k předčasnému porodům
- proti potratům- nejíst libeček, tymián! (ovlivňuje plod) Pozor ve dnu Štíra!
- posílení ledvin- jíst syrovou stravu, používat oranžovou barvu
- oslabená slezina- jíst syrovou zeleninu, solit méně
- pijte z tenkých sklenic
- míchat vše dřevěnými nástroji a vždy po směru hodinových ručiček -zachování energie, dřevo je přírodní živý materiál
- polévka/ omáčky jsou hotové až když se ozve při míchání při nárazu do stěny hrnce nejhlubší tón. Dokud se tón stále snižuje není pokrm ještě hotový
- mouka jde nejrychleji z talíře umýt pod studenou vodou
- nepoužívejte jar
- neohřívejte jídlo v mikrovlnné troubě
- Recept na plíseň- šťáva z česneku.
- Barvy koberce a potahů oživíte, když je přetřete vlhkým hadrem namočeným ve slané nebo octové vodě.
- Nechte kypřící prášek pracovat přes noc v záchodové mísy, krásně ji vyčistí
- Mastnotu odstraníte pastou vzniklou z kypřícího prášku s trochou vody. Po použití opláchněte čistou vodou a povrch vyleštěte měkkým suchým hadříkem.
- Natřete paty čerstvou šťávou z citronu, ovocná kyselina zjemní zrohovatělou pokožku a příjemně osvěží.
- krájejte vše na dřevěném prkénku, myjte z obou stran po vaření a opřete ho stěnu=neuchovají se na prkénku žádné bakterie na rozdíl od umělohmotného prkénka
- rozmixovanou zeleninu musíte nechat vždy "odpočinout", nechat chvíli odležet
- zelený salát a chleba trhejte ručně, bude mít lepší chuť a zachová si více vitamínů
- kupované maso nikdy nesmí obsahovat krev! A už vůbec ne maso na talíři!
- v horku nepijte nic ledového, oslabuje to trávící a detoxikační orgány, v pouštích pijí pouze horké, osvěžující nápoje
- aby se vám nepřipaloval tuk, vložte na pánev hrášek
- přidáním několika zrnek rýže do slánky vám udrží sůl v sypkém stavu a neztvrdne
- jestliže jste přesolili, použijte při jídle stříbrné příbory
- ostré nože nikdy nemyjte v myčce
- aby jablka déle vydržela, položte je na skříň/ pod postel
- olivový olej uzavírejte korkem
- olej zavírejte lněným hadříkem a přetáhněte gumičkou
- čerstvé máslo vydrží naložené ve svařené slané vodě mnohem déle
- zkažená vejce poznám tak, že se hýbou ve studené vodě v široké a vysoké nádobě. Vejce která vyplavou=salmonela (nepoznáte ji podle čichu). Vejce který zůstanou pevně na dně jsou v pořádku
- horké brambory vydrží, když hrnec přikryji utěrkou a až poté pokličkou
- čerstvé maso aby vydrželo vložte na chvilku do vroucí vody
- čerstvé/ použitelné kvasnice poznám, když vyplavou v horké vodě napovrch
- vzduchotěsné uzavření lahve- nahřát korek a naložit ho do oleje
- ochrana zásob => uložte volně mátu a heřmánek do skříně/ špajzu
- ořechy v čokoládě jsou ozařovány
- čistěte/proplachujte si zuby mořskou solí/ chlebovým kvasem/bylinkovými čaji
- místo kávy pijte meltu, která pomáhá čistit krev a méně zatěžuje srdce


- Alergie - zkuste nastrouhat pár stroužků česneku a svařit je ve zhruba litru vlažné vody.
- Zápach po česneku - mírníte vypitím sklenky mléka a rozžvýkáním pár zrnek anýzu. Pijí vám ve vašem okolí lidé krev? Zkuste svazek česneku nade dveřmi, ve středověku to na upíry docela dobře fungovalo.
- DNA - trpí jí zejména ti, kteří se cpou masem jako masožravci a zapomínají, že je to právě kyselina močová, která se nám usazuje v kostech, kloubech i chrupavkách, aby je poškozovala a nás trápila. Když už dnou trpíte, musíte maximálně omezit hovězí maso. Chcete-li se kyseliny močové zbavit, zařaďte do svého jídelníčku citron, kmín a syrové brambory. Citron a kmín jezte, syrové brambory obkládejte na bolavé klouby. Jemně nastrouhejte a přiložte na bolestivá místa, nejlépe na noc. Opakujte podle sebe.
- Negativní patogenní zóny dokážou eliminovat kaštany. Dejte tři kaštany každému pod matraci. Je dobré nosit tři stále u sebe, třeba v kapse. Mají příznivý vliv na zdravotní stav, potlačují bolesti zad i bolení hlavy.
- Hliníkové nádobí - nepříjemný prvek, který dokáže vyvolat alergie, ekzémy, jejichž původ zůstává dlouho utajen. Když už hliníkové nádobí či příbory prostě v domácnosti tolerujete, uvařte si alespoň občas čaj z přesličky. Ta vám pomůže dostat hliník z těla ven.
- Olovo v těle - zbavíme se ho 3x za sebou zařadit do svého jídelníčku mrkev, nebo kapustu
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Lily Infinity Lily Infinity | Web | 7. března 2012 v 23:22 | Reagovat

Když to je teď těžké. Zelenina je chemicky ošetřena, koření je nekvalitní a potraviny jsou vlastně celkově samá hrůza. :(

2 therealtrue22 therealtrue22 | 8. března 2012 v 15:30 | Reagovat

Právě :-( Ale pořád si říkám, že budu jíst tu zeleninu, která má dnes v sobě minimum vitamínu, než abych se stravovala jenom tučným a nezdravým jídlem.. I když jsem v bytě bez zahrádky, nemám chalupu, kde bych si vysázela zeleninu/ bylinky, tak teď se alespoň pokouším si vypěstovat základní bylinky v květináči.. Pro mě je také důležité se nepřecpávat, naučila jsem se to a mám z toho dobrý pocit=) Ještě bych ráda nejedla moc večer, ale co má člověk dělat, když přijede v půl sedmé večer teprve z práce :-?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

2015 Design by TheRealTrue22